Hjem | Om oss | Priser | Gruppebestillinger | Hendelser | Ansatte | Rom | Tur | Vilkår og Betingelser | FAQ
Forbedre reiseopplevelsen - bli med i vår stammen!  
hostel krakow
hostel krakówHostel KrakowCracovia HostalHostel KrakauHostel CracovieHostel CracoviaHostel Krakau


 


E-post:  hostel@pinkpanthershostel.com
Tlf: (+48) 124220935
Faks:(+48) 123783707
Kontaktskjemaet

 
24 timer i døgnet
365 dager i året
 


Św. Tomasza 8, 2 etasje
31-014 Krakow, PolenVei   Parkering    Transport
 

Tur

Auschwitz-Birkenau

Auschwitz-Birkenau er mest kjent stedet for folkemord i verden. Det begynt som konsentrasjonsleir og det ble utryddelsesentrum for 1,5 milioner folk: Jøder, Polakker, Sigøynere og mange andre.

Turen starter med en 50 minutters dokumentar film om frigjøringen av leiren. Vår guide vil introdusere deres byens historiske og politiske bakgrunnen for å lage leiren i Auschwitz. Da turen fortsetter til museet grunnlagt i de resterende fengsel blokker, gasskammeret og krematoriet. Etter en kort pause går turen til Birkenau som er den største nazistisk konsentrasjonsleir. Auschwitz-Birkenau er inkludert på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Varighet: 6 timer
Inkluderer: transport med klimaanlegg, buss, private guide - 1 for 35 personer, budtjenester, forsikring.

Billetter: normal 90PLN
Student: 80PLN

Wieliczka Saltgruven

Den beste ideen for kalde og regnfulle dager!

Wieliczka Salt Mine er en av de mest ivrig besøkte turistattraksjonene i Polen. Sin unike karakter og skjønnhet ble skapt av naturen rundt 15 millioner år siden. I løpet av nesten ni århundrer med salt utnyttelse, Wieliczka Saltgruven utviklet seg til en omfattende underjordiske byen med en terapeutisk klima og jevn temperatur på 14 º C. Som et kulturelt og geologisk fenomen, det ble besøkt allerede i det 15. århundre. I dag er det en kompleks labyrint bestående av over 300 kilometer med gallerier, ca 3000 kamre og ni etasjer, den siste av dem på 327 meter under bakken. Den to kilometer turistveg i Wieliczka omfatter 22 kamre forbundet med gallerier. En lisensiert, engelsktalende guide vil vise deg de gamle sjakter, mystiske salt innsjøer, en samling av gruvedrift maskiner og utstyr, skulpturer, relieffer, og den mest imponerende og overdådige St. Kinga kapell. En sliten besøkende er mer enn glad for å finne en koselig, underjordisk restaurant på slutten av sin rute, hvor de kan ta en pause og spise lunsj.

I 1978 ble Wieliczka Saltgruven inngått på den første UNESCO World Liste over kultur-og naturarv.

Varighet: 4 timer

Inkluderer: transport med buss, private guide - 1 for 35 personer, budtjenester, forsikring.

Billetter: normal 100PLN, student 90PLN

Zakopane og Tatrafjellene

Oppleve kultur og frisk luft av polske høylandet. Fra den sterke sentrum til middelalderkirker og majestetiske fjellutsikt.
Når du kommer til Zakopane, kan du nyte en taubane turen opp fjellet Gubałówka og deretter en tur langs rib sin til Butorowy Wierch Fjellet. Deretter vil du gå ned en stolheis til å ta en tur rundt i gamlebyen i Zakopane og besøke en gammel kirkegård, Tatra Museum, Atma Villa, pavelig Sanctuary at Krzeptówki og Jaszczurówka kapell. Etter en lunsjpause, vil du besøker Krupówki som er den viktigste, kommersielle gaten i Zakopane. På vei tilbake til Kraków, vil du betale et besøk til Chochołów, hvor du kan beundre den unike 19. århundre trehus.

Tur på engelsk: Tir, Tor, Lør, Søn
Avgangstid: 8:30
Pris og tilbuder:
Vanlig pris: 240.00 zł
Student pris: 220.00 zł
Varighet: 8,5timer
Pris inkluderer:
Transport
engelsktalende guide
inngangsbilletter

Crazy Guides Trabant Tur

Kommunisme Turer

Ha det bra Kamitalismen, kommunisttiden er tilbake! Sovjetiskinnflytelsesrelikvier venter på deg for å utforske dem. Ta en tur med en østtyske Trabant og besøk Nowa Huta, dem gamle kommunistiske distriktet som ble bygget rundt stålverk, ha det gøyt på en autentisk Communistiske Disco og Crazy Communist Farm. Våre energiske Crazy Guides vil ta deg av banket banen og vise til deg de virkelige severdighetene som fleste besøkende kunne bare lese om.

Kommunisme: 129 PLN per person, 2,5 timer
Kommunisme DELUXE: 169 PLN per person, 4 timer

Den virkelige Krakow: 159 PLN per persoon, 4 timer (inkluderer besøke Kazimierz, det Jødiske Distriktet )

Pris inkluderer transport og avgifter. Ingen ekstra kostnader!
Vi arbeider med vår tidsplan. Igjen møteplasser, igjen avgangstid, kontakt med oss for å bestille tur minst to timer på forhånd.

Tyskie Bryggeriet Turen

En av de mest gledelige Krakow turer. Vi vil ta deg med på tur til hjemmet til en av de mest berømte polske ølmerker som ligger i Tychy – en time å kjøre fra Krakow.

Den Tyskie bryggeriet har vært på markedet i over 600 år, og den deler sin en rike tradisjon og erfaring med alle besøkende. Her vil du se de unike blanding av rituell og modernitet, ta en tre timers opplevelsestur gjennom bryggeriet for å se sine enorme gjæring tanker, og deretter gjennom sin begrunnelse til Brewing Museum som historien er fanget i form av pyntevedovner ølflasker, krus og kunstferdige øl fat. Etter denne turen gjennom historien, vil du bli behandlet til den uforglemmelige opplevelsen av smaker friskt øl i Tyskie Pub.

Tur på engelsk: alle dager, på forespørsel
Avgangstid: kl. 9:00
Priser og tilbuder:
Vanlig billett: 220.00 zł
Student billett: 200.00 zł
Varighet: 7 timer
Pris inkluderer:
Transport
engelsktalende guide
inngangsbilletter


minst 2 personer

Krakow Panoramisk Bus

Oppdag Kraków på en spesiell måte med våre fullt organisert og spennende sightseeingtur! I tre timer vil du se alle de viktigste høydepunktene i denne fantastiske byen. Hos oss vil du få muligheten til å besøke ikke bare gamlebyen, det jødiske distriktet og de mest magiske områder, men skal du også komme inn i Mariakirken og katedralen på Wawel.
Ikke gå glipp av muligheten til å utforske byen Kraków med vår kule panoramautsikte bussen! Du er invitert til turen av livet ditt.

Tur på engelsk: hver dag
Avgangstid: kl. 10.00
Priser og tilbuder:
Vanlig billett: 120.00 zł
Student billett: 100.00 zł
Varighet: 3 timer
Pris inkluderer:
engelsktalende guide
transport med mini-bus
inngangsbilletter til Wawel-katedralen og Mariakirken

Oscar Schindlers steder

Følg trinnene i Steven Spielbergs Schindlers liste

Våre guider vil lede deg gjennom det jødiske distriktet - Kazimierz - hvor du oppdager det mest interessante, gamle gater, Meisselsa, Józefa og Szeroka gatene, og hjertet av dette distriktet, Nowy torget. Ikke gå glipp av sjansen til å besøke de vakreste synagogene og krysse elven Vistula å finne ut om historien til Krakow jødiske gettoen og se Schindlers fabrikk. Du vil avslutte turen ved de gjenværende deler av veggen av konsentrasjonsleiren i Plaszow.

Tur på engelsk: Man, Ons, Lør, Søn
Avgangstid: kl. 14.00
Pris: 60 PLN
Varighet: 2,5 timer

Krakows Hauger

Har du noensinne sett de fantastiske pyramidene i Kraków?! Hvis ikke, bør du besøke fire vakre hauger som ble økte med innbyggerne i byen, noen enda hundre år siden! Første haugen er den Krakus Haugen på Krzemionki området bygget i det 17. århundre med sin 16m høyde. Ifølge legenden at haugen er også en grinsgrav Krak som satte opp Kraków. Den andre haugen, og sannsynligvis den mest kjente, er Kościuszki Haugen som ble steg mellom 1820-1823. Høyden er 34,1 m og den inneholder jord fra slagmarkene i Racławice, Maciejowice, Dubienki og amerikanske slåsskamper.
Den yngste haugen heter Piłsudskiego Haugen som ble bygget i 1936 - dette er symbolet på uavhengighet Polen. Nyt god panorama av Kraków og besøk legendariske steder og etter alt slappe av på en terrasse på slottet i Przegorzały. Tur på engelsk: alle dager, på forespørsel
Avgangstid: kl. 11.30
Priser og tilbuder:
Vanlig billett: 120.00 zł
Student billett: 100.00 zł


Varighet: 4 timer
Pris inkluderer:
engelsktalende guide
transport
inngangsbilletterBR>
minst 2 personer

Krakow Spøkelse Turen

Krakow første mystikke turen

Kraków er en by med lydløs levende steiner som har vært vitne til århundrer med veldig skremmende, blodig og brutal historie. Avdekke sin historie i løpet av en skjelver kveldstur til Krakows forlatte attraksjoner. Ta del i en ekte spøkelse tur.

Du kan bli den første til å høre:
- Glemte historier om modige frihetskjempere som har betalt den høyeste prisen for å avskaffe kommunismen
- Mystisk historier av middelalderens historier som var ment å åpne himmelens porter
- Brutal virkelighet av middelalderens Krakow
-- Pagan myter og forestillinger

Helt “off the beaten track!”

Tur på engelsk: alle dager, på forespørsel
Avgangstid: kl. 7:15
Priser og tilbuder:
Vanlig billett: 60 zł
Student billett: 50 zł
Varighet: 2,5 timer


Minst 2 personer

Krakow Sykkeltur

Oppdag Krakows mest populære stedene på sykkelen med de beste engelsktalende guider!

Bli med på en tur som vil ta deg til Krakows må se severdigheter OG til de stedene hvor de fleste turister leser bare om:

- Krakows vakre gamlebyen og stortorget
- The Dragon av Wawel slott
- De gamle bymurene og Krakows hovedgate
- Den jødiske gravplassen - Kazimierz, den gamle jødiske kvarteret i Krakow
- En tur langs elven Vistula
- Den jødiske ghettoen fra andre verdenskrig og ghettoveggen
- Oscar Schindlers fabrikk og plasser fra Schindlers liste
- En fantastisk panoramautsikt over byen fra en høyde festning


Forlat guideboken din og la oss dele med deg en historie som gjør Krakow Polens vakreste og historiske byen.

Tur på engelsk: alle dager, på forespørsel
Avgangstid: kl. 13:00
Priser og tilbuder:
Vanlig billett: 80 zł
Student billett: 70 zł

Varighet: 3 timer

Det polske luftfartsmuseet

Den polske luftfartsmuseet i Krakow er verdt å besøke for alle luftfart elskere. I museets samling kan man finne over hundre fly, Inkludert seilfly, helikoptre og anti-fly missiler. Museet har også en bred samling av over to hundre flymotorer. Noen av flyer presenteres i museet er unikt i verden. Blant dem du kan se den eneste som fortsatt eksisterende fighter PZL P11c, forfatter av den første luftkampene i andre verdenskrig.

Tur på engelsk: alle dager, på forespørsel
Avgangstid: kl. 14:00
Pris: 60 zł
Varighet: 2,5 timer

Busstur

Bor i Krakow i to dager? Bare for en? Du har bare én time? Vil du se alt?

Den alt-i-ett reisemål turen tar deg til de mest essensielle stedene i Kraków. Ta med kart og velge plasser som er interessant. Deretter gå inn på bussen og lytt til audio-guide. Du kan gå av på noen stopp, gå på reisemåltur og ta neste buss. Du trenger bare å gå når du velger det!

Priser og tilbuder:
50 PLN – vanlig billett for 1 dag
65 PLN – vanlig billett for 2 dager
25 PLN – studentsbillett for 1 dag
32 PLN – studentsbillett for 2 dager

Inkluderer: inngangs på tre museum i Krakow, audio-guiden gjennom tur (8 språker), vertstjeneste

Tyniecklostertur

Det Benediktineklosteret på Tyniec er en malerisk beliggenhet som ligger på en kalkstein åsen på bredden av Vistulaelven.

Opprinnelsen av Tyniec går tilbake til den tiden av de aller første Piastene og lærde som fortsetter kranglen om hvem som var dens grunnlegger. Klosteret ble grunnlagt av kong Boleslav den Frøkne, ble bygget i andre halvdel av det 11. århundre. Veldig fort ble det et senter for åndelig og kulturelt liv. I det 15. og 17. århundre ble kirken fullstendig ombygd. Klosteret ble sterkt skadet av russiske soldater i løpet av Bars Næringslivets Hovedorganisasjon og forverret seg ytterligere i det 19. århundre. Byggverk begynte ikke før andre verdenskrig. Kirken av Hellige Piotr og Paul ble gjenoppbygd i barokk stil i begynnelsen av det 17. århundre. På kirken gårdsplassen kan vi ta en titt på tre hus, nå en sjelden kulturminne fra barokken alder.
Fra plassen foran Benediktinerklosteret er det en nydelig utsikt til Wolski Skogen. På horisonten kan vi også se omrisset av Kamaldulensernekirken på Bielany, som ble bygget i det 17. århundre.

Tur på engelsk: alle dager, på forespørsel
Avgangstid: kl. 11:30
Vanlig billett: 150 zł
Student billett: 120 zł
Varighet: 4 timer

Undersøke Mystisk Krakow

Er du lei av vanlig reisemål? Har du lyst til å høre noen utrolige, men sanne historier?

Bored with ordinary sightseeing? Want to hear some unbelievable, but true stories?

Bli med oss og se etter spor av ekstraordinære mennesker og hendelser her i Krakow! Ditt nivå av adrenalin vil sikkert øke, når skal du besøke steder der som adrenalin ble oppdaget! Hos oss besøker du steder som er knyttet til kjente personer, tørre som Goethe, J. Conrad, H. Rubinstein, F. Liszt, Lenin, S. Spielberg og John Paul II. Hva mer, går du til Collegium Maius Museum på jakt etter Copernicus instrumenter.

Tur på engelsk: alle dager, på forespørsel kl. 10:30
Pris: 80PLN
Varighet: cirka 3,5 timer
Møteplass: foran Cracow City Tours 'kontor på 44 Floriańskagaten
Minst 2 personer

Den Krakows Industrielle Kulturarve Ruten

Vi går fra Matejko Square og vi kommer snart til Krakows Hovedjernbanestasjonen - den neo-renessanse, velholde bygningen fra slutten av det 19. århundre og det gammelt Goetz Familie Bryggeriet. I løpet av turen vil oppmerksomhet ditt bli fokusere på objekter som du skal ikke vanligvis legge merke til, monumenter som representerer våre prestasjoner av den 19. århundre industrielle perioden. De er 13 slike av monumenter, noen av dem ligger i nærheten av gamlebyen og Kazimierz, men for å se resten, vil vår guide lede deg til den andre bredden av Wislaelven - gå over den eldste eksisterende broen i Krakow selvfølgelig!
Vennligst vurder at vår tur bli ferdig på Schindlers fabrikken, på Podgórzebydelen - 25 minutter av spasere til Hovedtorget.

Tur på engelsk: alle dager, på forespørsel kl. 9:30
Pris: 60 PLN
Varighet: ci 2 timer
minst 2 personer

Dunajecelven Rafting

Har du sett alle de kulturelle høydepunktene i Kraków? Lei av byen? Eller kanskje for varmt?

Høy tid for å endre idé om hva er ferien!
Bli gal og delta i vårt rafting tur langs den naturlige grensen mellom Polen og Slovakia. Den Dunajecelven bryter gjennom vakre kalkstein fjellene i sørsiden av Polen som skaper noen av de mest utrolige fjellformasjoner. Pieniny Nasjonaleparken er et unikt monument av naturen uberørt av sivilisasjonen. En 15 kilometer lang rute vil la deg slappe av og få litt brunfarge, men du vil også se hjemsøkt slott i Niedzica, verdens kjent trearkitektur og fremfor alt, den mest pittoreske regionen i Polen.
We run the tour during the period: 01.04.2013 - 31.10.2013 on Mon, Wed, Sat, Sun at 08:30 a.m.

Tur på engelsk: Man, Ons, Lør, Søn
Avgangstid: kl. 8:30
Priser og tilbuder:
Vanlig billett: 240 zł
Student billett: 220 zł
Varighet: 8,5 timer
Pris inkluderer:
transport
Engelsktalende guiden
entrance fees

Lunsj er IKKE inkludert i prisen

Ojcow Nasjonaleparken

Har du noen gang sett det fantastisk renessanseslottet som ligger på hvite kalkstein? Bare 16 kilometer fra Kraków, i en liten dal Pradnik og Saspówkaelven, vil du ta del i en flott tur på Det Pieskowa Skała Slottet, det Josefskapellet også kalt det kapellet på vannet, ruinene av et gotisk slott i Ojców og oppdag naturens underverker som Hercules bergarter og Ojcowski Nasjonaleparken.

Tur på engelsk: Tir, Tor, Lør, Søn
Avgangstid: kl. 11:30
Priser og tilbuder:
Vanlig billett: 119.00 zł
Student billett: 99.00 zł
Varighet: 5 timer
Pris inkluderer:
transport
Engelsktalende guiden
inngangsbilletter

Landsbygd Turen

Det ble utformet for å presentere autentisk polsk provinsen for å utenlandske gjester. Besøk ikke-kommersielle landsbyer, møt noen lokalbefolkningen og smak litt tradisjonell mat la deg føle rustikk atmosfære av landet. Vi er overbevist om at du vil føle og smake den essensielle Polen!

Turen begynner med å besøke det etnografiske park - friluftsmuseum av polsk landsby. Deretter kan du gå å se ridderslott i Lipowiec og det 16. århundret Manor Hus i Stryszów. Senere har du en kort spasertur på Lanckorona, som kalles en perle av landlige arkitekturen. Til slutt, kan du beundre det 11. århundre Benedictine-klosteret i Tyniec og gå på restaurant med lokale rustikke spesialiteter.

Tur på engelsk: alle dager, på forespørsel
Avgangstid: kl. 8:30
Pris: 260.00 zł
Varighet: 8.5 uur
Pris inkluderer:
Transport
Engelsktalende guide
Inngangsbilletter
Minst 2 personer

hostel cracowOm Krakow

Krakows Gamlebyen

Hele middelalderske gamlebyen er blant de første nettstedene valgt for UNESCOs World Heritage List, innskrevet som Krakows historiske sentrum. Den arkitektoniske utformingen av gamlebyen overlevd alle katastrofer fra fortiden og beholdt sin opprinnelige form.

Krakows Gamlebyen var en sentrum av Polens politisk liv fra 1038 til tid som Kong Zygmunt III Vasa flyttet hofftet hans til Warszawa i 1596.

Planty Parken

Middelaldersk Krakow var omringet av en defensiv mur komplett med 46 tårner og syv innganger føres gjennom dem. Festningsverkene rundt gamlebyen ble reist i løpet av to århundrer. I det 19. århundre meste av Gamlebyens festningsverker ble revet. Vollgrav som omkranses veggene ble fylt ut og omgjort til et grønt belte som kalles Planty Parken.

Parken har et område på 21.000 kvadratmeter (52 dekar) og en lengde på fire kilometer (2,5 miles). Den består av en kjede tretti små hager utformet i varierte stiler og pyntet med mange monumenter og fontener. Parken former en scenisk gangvei som er populært med Krakows folk. I sommer, drysset med dammer og forfriskninger boder, er det en kjølig og skyggefullt retrett fra nærliggende travle gatene.

Barbican

Den Krakows Barbican er en befestet utpost sam koblet til bymurene før. Det er en historisk inngangsporten som fører inn i gamlebyen av Krakow. The Barbican er en av de få gjenværende levningene av komplekset nettverk av befestninger og defensive barrierer som en gang omkranset den kongelige byen Krakow. Det fungerer for tiden som en turistattraksjon og arena for en rekke utstillinger.

Floriańskagaten

Florianskagaten er et av mest kjent polsk gotisk tårn. Det ble bygget i cirka 14 årshundre som en rektangulær gotiske tårn av "wild stein", en del av byens festningsverk mot tyrkiske angrep.

Frem til det 19. århundre, hadde Krakow massive middelalderske bymurene. Den indre veggen var noen 2,4 meter bred og 6-7 meter høy. Ti meter utenfor den indre vegg var en ytre, nedre. Veggene ble avbrutt av forsvarstårn 10 meter høye. I det 19. århundre - like før de ble revet av østerrikske myndigheter - det var 47 tårnene som fremdeles står. Nå er det bare tre gotiske tårn igjen i alle Krakow: Tømmermennes’, Haberdashers’ og Snekkeres’ Tårner koblet til Florianporten av murer flere titalls meter lange.

Hovedtorget

I 13 årshundret var Krakows hovedtorget en av et Øst-Europa vakrest torget og det sentralt punktet i Gamlebyen. Det er det største middelaldersk torget i Europa, måle 200m av 200m.

I løpet av hele året Hovedtorget er livil og overfylt. Det er mange turister, utrettelige blomsterbutikker, og stilt opp hestevogner venter på å gi en tur.

Hovedtorget er et romslig torg omgitt av historiske byhus, palasser og kirker. Sentrum av plassen er dominert av Tekstilhallen (eller Prested Hall), ombygd i 1555 i renessansestil, toppet av en vakker loft eller polsk brystning dekorert med utskårne masker. På en side av Tekstilhallen er Rådhustårnet, på den andre det 10. århundre St. Adalbertkirken og 1898 Adam Mickiewicz Monument.

Stiger over torget er de gotiske tårnene i Mariakirken.

Mariakirken

Mariakirken er en mursteine gotiske kirken som ble bygd opp igjen i det 14. århundre (opprinnelig bygget i tidlige 13. århundre), ved siden av stortorget i Kraków. Stående er 80 meter (262 fot) høy, er det spesielt kjent for sine tre altertavla er skåret av Veit Stoss.

På hver time, en trompet signal-kalt Hejnal Mariacki-spilles fra toppen av høyere av St. Marys to tårnene. Den klagende melodi bryter av i midten av drift, for å minnes den berømte 13. århundre trompetist, som ble skutt i halsen mens slå alarm før den mongolske angrep på byen.

Mariakirken var også en arkitektonisk modell for mange av kirkene som ble bygget av den polske diaspora i utlandet, spesielt de som St. Michael og St. John Cantius i Chicago, designet i den såkalte polske katedralen stil.

Kirken er kjent for mange engelsktalende lesere fra 1929 boken The Trumpeter av Krakow av Eric P. Kelly.

Tekstilhallen

Renessanse Sukiennice er en av byens mest gjenkjennelige ikoner. Det er det sentrale trekk ved stortorget i Kraków Gamlebyen (oppført som UNESCO World Heritage Site siden 1978). Det var en gang et viktig senter for internasjonal handel. Reiser kjøpmenn møttes der for å diskutere forretninger og byttehandel. Under sin storhetstid på 15-tallet, var Sukiennice kilden til en rekke eksotiske import fra Østen - krydder, silke, skinn og voks - mens Krakow selv eksporterte tekstiler, bly og salt fra saltgruvene i Wieliczka.

Sankt Albert kirke

Kirken som ligger på en side av stortorget i Krakow Gamlebyen, er en av de eldste steinkirkene i Polen. Det er nesten tusen år gammel historie som går tilbake til begynnelsen av den polske romansk arkitektur av tidlig middelalder.

Kirken ble bygget i det 11. århundre og er oppkalt etter den martyrdøden misjonær Sankt Albert som kroppen hans ble kjøpt tilbake for hans vekt i gull fra den hedenske Preussen og plassert i Gniezno Katedral av Boleslaus I av Polen. Sankt Albert kirke står på den sørøstre hjørnet av de største middelalderske torget i Europa som ble avgrenset i 1257. Stedet for tilbedelse innledes Hovedtorget med nesten et århundre. Interiøret i kirken er trangt i forhold til sine større utvendig. Gulvnivået ligger under dagens nivå på den plassen, noe som gjenspeiler de overliggende av de etterfølgende overflater på plaza med fortau opprinnelig justert til de to allerede eksisterende kirker (inkludert Sankt Wojciech kirke). Kirken ble delvis rekonstruert i barokkstil fra 1611 til 1618.

Adam Mickiewicz monument

Adam Mickiewicz Monument er en av de mest kjente bronse monumenter i Polen, og et populært møtested på stortorget i gamlebyen i Krakow.

Statuen av Adam Mickiewicz, den største polske romantiske poeten av det 19. århundre, ble presentert 16. juni 1898, på 100-årsdagen for hans fødsel, i nærvær av sin datter og sønn. Den ble designet av Teodor Rygier, en lite kjent skulptør på den tiden, som vant den tredje og siste konkurranse for dette prosjektet etter stor etterspørsel i forkant av over 60 kunstnere i alt, inkludert den berømte maleren Jan Matejko.

På poetens føtter er fire allegoriske grupper symboliserer moderlandet (fra ansiktet av monumentet sammen Sienna gate), Science (mot nordside), Courage (mot Tekstilhallen Hall) og Poetry (vender Sankt Albert kirke, sørside). Innskriften på sokkelen står det: "For Adam Mickiewicz, Nasjonen".

Rådhustårnet

Det Tårnet er den eneste gjenværende del av det gamle rådhuset revet i 1820 som en del av byen planlegger å åpne opp hovedtorget. Sine kjellere gang huset en by fengsel med en middelaldersk torturkammer.

Det ble bygget av stein og murstein på slutten av 13. årshundre som massiv gotisk tårnet med 70 meter høyt og kun 55 centimerer av lene, resultatet av en storm i 1703. Den tårns siste etasjen med observasjondekken er åpen for besøkende.

Tårnet fungerer som en divisjon av det historiske museet i Krakow med fast utstilling av fotografier av Hovedtorget Utstillingen.

Wawel-høyden

Wawel er en arkitektonisk kompleks reist over mange århundrer på toppen av en kalkstein frembrudd på venstre bredd av elven Vistula i Krakow, på en høyde på 228 meter over havet. Det er et sted av stor betydning for det polske folket. Det Kongelige Slottet med en arsenalet og katedralen som ligger på bakken.

Wawel-slottet fungert som en kongelig residens og stedet der landets herskere styrt Polen i fem århundrer fra 1038 til 1596.

Storslått, overdådig og dekadent- er bare noen av ordene som beskriver Statsrommene. I Statsrommene Senatorshallen er fantastisk med sine enorme veggtepper, mens i Kongelige Apartamenter vil du vidunde gjestrommene.

Wawel Katedralen er Polens viktigste gudshuset som dateres til 1364 og er gravstedet for mange av Polens avdøde kongelige. Nasjonale helter og biskoper er gravlagt der også. På toppen av katedralen er en bjelle som bringer deg lykke når du berører den. Kongelige kroninger fant sted der også.

Wawel Dragen er berømte dragen i polsk folklore. Han levde i en hule under Wawel Hill på bredden av elven Vistula, selv om noen legender plassere ham i Wawel fjellene. I noen historier dragen levde før grunnleggelsen av byen, da området var bebodd av gårdbrukere.

Jødiske kvarter – Kazimierz distriktet

Kazimierz er et historisk område i Krakow, best kjent for å være hjemmet til Jødene frem til andre verdenskrig. Oppkalt etter kong Kazimierz, er Krakows gammelt jødisk nabolaget byens mest berømte sentrale bydelen.

Szerokagaten

Szeroka som er egentlig mer torget enn gaten, representerer hjertet av den gamle jødiske bydelen. Det var rundt her, tilbake i det fjortende århundre, at bosetterne la først ned sine røtter i dette området, og følelsen av et middelalderske torget er fortsatt opplagt.

Den Gamle Synagonen

Den Gamle Synagogen (Szerokagaten 24) er en ortodoks jødisk synagoge i bydelen Kazimierz i Krakow. Det er den eldste synagogen bygningen som står fremdeles i Polen, og en av de mest dyrebare landemerkene i jødisk arkitektur i Europa. Inntil den tyske invasjonen av Polen in1939, var det en av de viktigste synagoger i byen, så vel som det viktigste religiøse, sosiale og organisatoriske sentrum av Krakows jødiske samfunnet.

Den Gamle Synagogen driver i dag som museum. Det er en divisjon av Krakow historiske museum, med særlig skilsmisse og død.

Remuh Synagogen

Den Remuh Synagogen (Szerokagaten 40) kalles etter Rabbi Moses Isserles c. 1525-1572, kjent av den hebraiske akronym ReMA. Remuh synagogen er den minste av alle historiske synagoger i Kazimierz distriktet.

I henhold til én populær tradisjon Israel ben Yosef, barnebarnet til Moshe Auerbach av Regensburg, grunnla plausibel motiv for synagogen opprinnelse stammer fra det hebraiske inskripsjonen på fundamentet tablett som lyder: Ektemann, Reb Israel, sønn av Josef av velsignet minne, bundet i styrke, til ære for den Evige, og hans kone Malka, datter av Eleazar, være liten hennes sjel bundet opp i den delen av livet, bygget denne synagogen, den Herrens hus, fra arv henne. Herre gjenopprette skatt av Israel.

Det innebærer at synagogen ble bygget til minne om Malka, kona til Israel ben Josef. Året 1552 måtte være en forferdelig tid for familien til Israel: hans mor, kone og datter-in-law, den første kona til Rabbi Moshe Isserles, og ble sannsynligvis døde andre familiemedlemmer i epidemien som rammet Kraków samme året i tillegg til en rekke jødiske innbyggerne i Kazimierz. Det bør påpekes at Israel ben Josef var en velstående bankmann som bosatte seg i Krakow bare i 1519, Etter utvisningen av jøder fra den tyske byen Regensburg. En annen tradisjon hevder at synagogen ble grunnlagt av Rabbi Moshe Isserles seg til minne om første kone Golda, som døde i en alder av tjue.

Den Gamle Jødiske Kirkegården

Den Remuh kirkegården, også kjent som Den Gamle Jødiske Kirkegården i Krakow, er en jødisk kirkegård grunnlagt i 1535. Det ligger ved siden av Remuh synagogen (ved Szerokagaten 40) i den historiske bydelen Kazimierz i Krakow.

Løpet av den tyske okkupasjonen av Polen, ødela nazistene kirkegården, rive ned vegger og selger gravsteiner til bruk som belegningsstein. Gravstein fra Remah er en av de få som forble intakt. Kirkegården har gjennomgått en serie av etterkrigstidens restaureringer. Som er vanlig i moderne Polen, har gravstøtter funnet i bruk som belegningsstein blitt returnert, og re-reist, selv om de representerer en liten brøkdel av monumentene som en gang sto på kirkegården.

Den Høye Synagogen

Den Høye Synagogen (Jozefagaten 38) er inaktive ortodokse synagogen i den jødiske bydelen Kazimierz i Krakow. Det ble kalt Den Høye (eller Talle) Synagogen i løpet av mange århundrer på grun av det var den høyeste synagogen i byen. Den ble bygget i 1556-1563. Det synes at det var på en renessanse måte med visse modifikasjoner vanlig nord for Alpene. Det var den tredje synagogen for å bli reist i Kazimierz. Opprinnelig var bønnerom i andre etasje, over første etasje med butikker. De innvendige veggene i helligdommen har malerier av scener i Jerusalem, inkludert "Graven av Israelittiske Kongene", "Klagemuren", og en kjekk par løver i kvinnenes galleri.

Siden 2005 har det vært åpent for besøkende. Fotografiske og andre utstillinger om skikker og tradisjoner i det jødiske samfunnet i mellomkrigstiden er iscenesatt innendørs.

Izaak Synagogen

Den Izaak Synagogen (Kupagaten 16 på Izaakagaten) eller Isaac Synagogen, formelt kjent som Isaac Jakubowicz synagogen, er et behus som ble bygget i 1644 i det historiske bydelen Kazimierz i Krakow. Synagogen er oppkalt etter giver sin, Isaac Jakubowicz (d. 1673), også kalt Rich Isak, en bankmann til kong Władysław IV. Synagogen er designet av Francesco Olivierri, en italiensk arbeider i Polen i den tiden. Jakubowicz er gravlagt i Remuh kirkegård.

Nazistene ødela interiør og møbler, Inkludert BIMAH og Aron Kodesh. Etter krigen ble bygningen brukt av en skulptur og bevaring studio og deretter ved et teater selskap som verksted plass og for oppbevaring av rekvisitter. En brann i 1981 ødela interiøret. En renovering ble påbegynt i 1983 og i 1989, med fallet av kommunismen i Polen, ble bygningen tilbake til det jødiske samfunnet. Det er i dag brukt som utstillingsområde.

Kupa Synagogen

Kupa Synagogen (Miodowagaten 27) er en 17. århundre synagogen. Kupa synagogen fungerer for Krakows jødiske samfunnet som en av de arenaer for religiøse seremonier og kulturfestivaler, Spesielt den årlige jødiske kulturfestivalen i Krakow.

Synagogen ble grunnlagt i 1643 av den jødisk Kazimierzbydelens kehilla (en kommunal form for selvstyre), som grunnlag for den lokale qahal. Et bidrag på 200 zlotys av de jødiske Gullsmeder Guild bidro til å gjøre byggingen av sin vellykket gjennomføring. Synagogen ble bygget i en barokk stil med en firkantet bønn hall inne. Bygningen gjennomgikk mange renoveringer gjennom århundrene. Den fargerike interiøret i Kupa synagogen fungerer som en utstilling hall og arena for musikalske begivenheter.

Den Tempel Synagogen

Den Tempel Synagogen (Miodowagaten 24 på Podbrzeziegaten) er Reforme Jødiske synagogen i Krakow. Den Mauriske Revivale bygningen ble tegnet av Ignacy Hercok, og bygget i 1860-1862 langs Miodowagaten. Tempelet, med sine høye sentrale delen flankert av lavere vinger, er utformet etter mønster av Leopoldstädter Tempel, i Wien, Østerrike. På den tiden som synagogen ble bygget, var Krakow del av det østerriksk-ungarske riket.

Synagogen ble ødelagt i løpet av andre verdenskrig av tyske nazistene, som brukte bygningen som ammunisjonslager. Etter krigen ble det brukt igjen for bønner. I 1947 ble en mikvah bygget i den nordlige delen av synagogen. Regelmessige bønner ble holdt fram til 1985. Et stort tilsig av økonomiske bidrag fra private givere rundt om i verden tillot synagogen for å gjennomgå en stor renovering fra 1995 til 2000. Det er fortsatt aktive i dag, selv om formelle bønner blir holdt bare noen få ganger i året.

Den Wolf Popper Synagogen

Den Wolf Popper Synagogen (Szerokagaten 16) pleide å være en av de floteste Jødiske bønnehus på gamle Jødiske kvarteret på Kazimierz i Krakow. Den Synagogen ble grunnlagt av Wolf Popper i begynnelsen av 17. århundre. Dens inngang var en gang pyntet med “openwork” dører med fire dyrer på dens: en ørn, en leopard, en løve og en bukk hjort, som symboliserer de viktigste trekkene av en gudfryktig mann. Den synagogen, sammen med verandaer, vedlegger, Aron Kodesh, rik møbler og dekorasjoner gikk i arv ikke lenge etter grunnlegger og hoved velgjørers død. I dag, Popper Synagogen fungerer som ungdom samfunnshus med en sterke aksenten på programmer og utforske sameksistens mellon polske og jødiske kulturer.

Wolf Popper, kalles også som “den storken” på grun av kunne stå kun på ett ben når han ble tapt i dype tenker, grunnla synagogen i 1620. Han finansierte byggningen i slutten av hans liv. Popper gjorde sin formue i stor skala på internasjonale handel med klut og salpeter (hovedingrediens i fremstillingen av krutt) og til slutt, ble han Kazimierzs rikeste bankmann med formue nådee 200.000 sloty, som gjorde ham til en av de rikeste menn i Europa.

I 1965 overlevert det jødisk rådet bygningen til kommunistiske myndigheter. Gjennom påfølgende renovasjon ble fleste spor av sine tidligere religiøse rolle slette og ble etablert Ungdom Kultur Senteret (YYC) der. I dag er det livlig og travelt plass med langvarige programmer, pedagogisk virksomhet, kunst studio og jødiske danse klasser. YYC Study Workshop med Jødiske historie og kultur er et initiativ som begynte i 1995 som den første av sitt slag i Polen. Kunst klasser er utformet for å utvide eleveners kunnskap om symbolikk og kunstneriske motiver i jødisk kunst. En årlig konkurranse i kunst og fotografi blir holdt der, samt som foredrag om jødisk Kazimierz, Holocaust og rekke filmvisninger.

Christian del av Kazimierz

Kazimierz distriktet er et sted hvor to religioner eksisterer sammen. Like ved synagoger er de kristine kirker. I denne delen av Kazimierz distriktet er definitivt verdt å se: • Wolnica torget med et rådhus, som er et etnografisk museum nå, • gotiske Catherine kirke, •gotiske Corpus Christin kirke, • barokke kirken på Stein (Skalka), • Himmel Stanislaw martydøds området, • Urban Ingeniøri Musset.

Podgorze distriktet

Podgórze- utgangspunktet var det an landsby ved foten av Lasota Høyde (derav navnet: Podgórze oversettes omtrent som nederst på/i nærheten av en ås) – pleide å være an egen by fra Krakow and i løpet av andre verdenskrig- en jødisk ghetto. Podgórze ligger på høyre (sørside) bredden av eleven Vistula.

Ghetto Heltenes Torget

Under andre verdenskrig Ghetto Heltenes Torg var det viktigste stedet i den jødiske gettoen for dagligdagse sammenkomster. I dag er det en ekstraordinær monument til minne om den tragiske historien i Podgórzedistriktet. De tomme jern stoler illustrere en enorm mengde møbler og eiendeler igjen på torget ved avgang jøder. To av stolene er vendt mot en blindvei der mest sannsynlig henrettelser fant sted.

Schindlers Fabrikken

Nylig renovert og vanligvis kjenner fra S. Spielbergs film «Schindlers liste", er det nå et museum som viser historien til over 1000 jøder lagret av Oscar Schindler i denne fabrikken, og også historien om krigtid i Krakow.

Podgórskitorget

Vakker trekantet Podgórski torget er omgitt av stilfulle, gamle hus. Det er den store murstein, neo-gotisk St. Josefskirken som ligger der. Mens bygging kirken i det 19. århundre, ble en alkymist hule funnet. Ifølge noen forskere kan det ha vært Mester Piotr Twardowskis eiendom, en domstol magiker av den polske kongen Zygmunt August.

Gamle kirkegården i Podgórzedistriktet

Et fredelig sted med gamle, 19. århundre gravene til noble statsborgere, politikere og kunstnere fra Podgórze. Til disse dager, overlevde bare 38 dekar av den gamle kirkegården, som i 1900 var 1,5 hektar stor.

Krakus Haugen

Haugen er den eldste menneskeskapte konstruksjonen som ligger på Lasota Åsen. Ifølge legenden er det graven til kong Krak - grunnleggeren av Krakow. Det er den største forhistoriske haugen i Polen og den beste utsiktspunkt i Krakow.

Bednarski Parken

Bednarski Parken ble grunnlagt av Wojciech Bednarski i 1896, skolens rektor. Parken ble arrangert i en steibrudd. Vakkert anlagt park med over 100 ulike slags av trær. Det inneholder høye fjell og daler, og det er en stor, fredelig alternativ for mer konvensjonelle parker ligger ved siden av den gamle bydelen.

St. Benedyktshaugen

På haugen er den St. Benedikts Forsterkning (Fort no 31). Det var en av de første delene av byens forsvar bygget av østerrikerne. De pleide å være private leiligheter arrangert innenfor fort etter første verdenskrig frem til 1984. Dessverre, i dag omgitt av et gjerde, er det stengt for besøkende.

Like ved forten, er det St. Benediktskirken som står på toppen av bakken. Søt, liten og romantiske den er åpen kun to ganger i året: på St. Benediktsdagen (21 mars) og på den første tirsdag etter Påsketid for et marked som kalles “Rękawka”.

Nowa Huta – Det Kommunistisk Distriktet

Nowa Huta – 10km på østside fra bysentrum og en av Krakows mest folkerikt området med over 200.000 innbyggere. Nowa Huta betyr på bokstavelig talt “Nye Ståle Fabrikken”. Bydelen ble bygynt i 1949 aom hjem for fabrikkarbeiderne. Det skulle bli den perfekte byen på kommunistisk propaganda men det er ironisk i dag kjent som anti-kommunistisk.

I dag skiller det fra resten av byen med sin monumentale sosialistiske arkitektur. Når de ser på Nowa Huta fra fugleperspektiv, er det lett å finne ut at det ser ut som solen: i midten kan du finne Sentrumstorget og gatene som starter på denne plassen er solens stråler. Lenin-statuen som pleide å stå i midten av torget ble erstattet av en kopi av Gdansk Krysser i 1990. Videre til anti-religiøse kommunistiske politikken, var det umulig å bygge kirker i dette distriktet i årevis. Tillatelse til å bygge den første kirken ble innvilget i 1970.

Nowa Huta i dag

Siden kommunismens fall i byen som en gang var et utstillingsvindu for stalinismen har nå mange hyllester til ivrige anti-kommunister. Gater tidligere oppkalt etter Lenin og den cubanske revolusjonen har blitt omdøpt til ære pave Johannes Paul II og den polske eksillederen Władysław Anders. I 2004 Plac Centralny, Nowa Huta sentrale torg som en gang var hjemmet til en gigantisk statue av Lenin - utstilt på High Chaparral Museum i Hillerstorp Sverige, ble omdøpt Ronald Reagan sentraltorget (Plac Centralny im. Ronalda Reagana) til ære for den tidligere amerikanske President. Førte imidlertid denne avgjørelsen til mange protester, og den tradisjonelle navnet er fortsatt mye brukt.

Tadeusz Sendzimirs Stålverker

Tadeusz Sendzimirs Stålverker er den nest største stålverk i Polen. Det åpnet 22. juli 1954 i et nybygd, østligste område i Krakow heter Nowa Huta. De stålverk samt distriktets ble plassert i området tidligere okkupert av landsbyen Mogiła og omkringliggende jordbruksland.

I løpet av kommunistisk styre, ble anlegget heter Vladimir Lenins Stålverk. Navnet ble endret i 1990, etter kommunismens sammenbrudd, og fabrikken endret navn til minne om forskeren og ingeniøren Tadeusz Sendzimir. I sin glanstid - i 1970 - anlegget ansatt rundt 40 000 mennesker, og årlig produsert nesten 7 millioner tonn stål. På 1980-tallet var det en av de viktigste sentre for antikommunistiske motstand, med en rekke streiker og gatedemonstrasjoner finner sted i Nowa Huta.

Mogiła

Mogiła området er et ideelt sted for an avslappende spasetur eller en sykkeltur. Verdt et besøk et Cisterciensernes Kloster. Det ligger på Mogiła og er viktigst monument av denne typen i Krakow og en av de mest verdsatt i Polen. Cisterciensernes Kloster av Mogiła ble grunnlagt i 1220-årene fra morens hus Lubiąż i Silesia. Det ligger i nærheten av 15. århundre St Bartolomeoskirken og er en av de eldste av den polske tre sakrale arkitektur som overlevde.

Wanda Haugen

Legenden sier at det er graven til Prinsesse Wanda, datter av kong Krak - den legendariske grunnleggeren av Krakow. Som historien går, hun ønsker ikke å gifte seg med tyske kongen så hun druknet seg i elven Vistula. Kroppen hennes ble funnet på samme sted som er haugen i dag. Monumentet står på toppen, er designet av Jan Matejko, en maler kjent for sine skildringer av de avgjørende hendelser fra historien til Polen.

Nowa Huta Museum

Det er absolut må være for besøkende. Det ligger i ett rom og museet vieser gjenstander i forbindelse med området. Det er det rett stedet for å lære mer om historien til Nowa Huta og få den ekte følelsen av hva det pleide å være like her.

Det Polsk Luftfartsmuseet

Det Polsk Luftfartsmuseet er et stort museum av gamle fly og flymotorer. Det ligger på stedet av den ikke-fungere i dag Kraków-Rakowice-Czyzyny Flyplassen i Nowa Huta. Denne flyplassen, etablert av Østerrike-Ungarn i 1912, er en av de eldste i verden. Museet åpnet i 1964, etter at flyplassen ble stengt i 1963.

Kolleksjonen består av over 200 fly fra og til 2005. Flere av de flyene som vises er unike på verdensbasis, inkludert seilfly og noen 100 flymotorer. Noen av utstillinger er bare i sine innledende stadier. Museet huser et stort luftfart bibliotek og fotografiske arkiver. Museet har 22 svært sjeldne fly som var en gang en del av den personlige samling av Hermann Göring, som ble vist før andre verdenskrig i Deutsche Luftfahrtsammlung museet i Berlin.